!-- Begin Header website Orientaal praktijk --> Orientaal Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde, Acupunctuur, Moxa, Tuina, Kruiden, Cupping en massage.

Stoppen met roken

Sinds eind van de jaren tachtig is het stoppen met roken in China steeds meer in de belangstelling komen te staan. Mede dankzij de behandeling met ooracupunctuur in China is het stoppen met roken steeds populairder geworden.

Daarbij worden verschillende methoden van ooracupunctuur toegepast, vooral ooracupunctuur met kruiden is zeer effectief. De kruiden voor ooracupunctuur heet HUANG BU LIU XING ZI. Deze kruiden worden ook toegepast bij Chinese kruiden therapie. De kruiden zorgen voor het stimuleren van de bloedcirculatie. Ze werden voor het eerst toegepast in een Chinees militair ziekenhuis.

Ooracupunctuur gebruikt een gewone acupunctuurnaald of een huidnaald. Recent worden ook magneet, metaal of goud toegepast. Indien gekozen wordt voor ooracupunctuur met kruiden, dan zijn naalden niet nodig.

Uit onderzoek, waaraan ik heb meegewerkt, blijkt dat de ondersteuning bij het stoppen met roken en afslanken de ooracupunctuur met kruiden effectiever is dan andere meer traditionelere methoden.
Uit dit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acupunctuur de meest effectieve methode is om met roken te stoppen en voor het behandelen van ander vormen van verslaving.(lees verder)

Het is bovendien veilig en vertoont geen bijwerkingen. Het biedt ook een steun voor het voorkomen van bijverschijnselen die gepaard gaan met het stoppen met roken (zoals depressies; snoepen.......).

Bij oriƫntaal praktijk wordt voor het stoppen met roken naast ooracupunctuur ook gewoon acupunctuur gebruikt. Welke methode het beste resultaat is afhankelijk van het uitgevoerde TCM onderzoek.

Opgemerkt wordt dat ook voor deze methode een hele belangrijke voorwaarde geldt. De slagingskans voor het stoppen met roken staat of valt met de eigen verantwoordelijkheid, eigen wil en doorzettingsvermogen. Indien u hier niet aan kunt voldoen, kunt u beter niet aan deze methode beginnen.

ACUPUNCTURE & SMOKING.

Research has shown that acupuncture can offer significant benefits to public health programmes to help people stop smoking. 141 smokers were assigned to receive either:
i. true acupuncture and anti-smoking education, ii. sham acupuncture (needles inserted near but not at traditional points) and education, or iii. education alone.

The treatment groups received five treatments a week for four weeks and all groups received five weeks of education. AII three groups showed significant reductions in smoking and cigarette use after treatment, however the greatest effect was seen in people given bath acupuncture and education. 40% of patients in that group stopping smoking compared with 22% of patients receiving sham acupuncture and education, and 10% of those receiving acupuncture alone. (American Journal of Public Health 2002;92:1642-1647).

Terug naar boven